start

We gaan samenwerken

 

We hebben een drie-fase-plan wat we volgen wanneer we een nieuwe franchise vestiging gaan openen. Natuurlijk kan dit in detail verschillen, maar ongeveer ziet het er zo uit:

Eerste fase: Kennismaking

We gaan elkaar leren kennen. Dat is nodig, want we willen tot serieuze samenwerking komen. Dat is spannend, voor ons allebei. En voor ons allebei geldt dat we op elk moment ons terug kunnen trekken. Er moet een zakelijke ‘klik’ zijn.

Je kunt bij deze kennismaking natuurlijk je partner, of andere vertrouweling mee nemen. Twee zien meer dan een, en het is fijn om later, thuis van gedachten te kunnen wisselen over wat er is besproken.

Na de eerste kennismaking krijgen we allebei tijd om na te denken: willen we een volgende afspraak? Die kunnen we vrijblijvend inplannen.

Tweede fase: Tekenen LOI

Natuurlijk wil jij weten hoe ons bedrijf in elkaar steekt. Dat willen wij jou ook graag laten zien. Dan krijg dus te maken met zogenaamde ‘bedrijfsgevoelige informatie’. Die delen we graag met je, wanneer jij ook echt serieus met ons bent.

Daarom vragen we je, wanneer je dieper in onze cijfers wilt duiken, om een Letter Of Intend te ondertekenen. Hiermee leg je vast dat je serieus overweegt om een franchise van Be Silk te beginnen.

In deze fase gaan we ook plannen maken voor het vervolg: op welke locatie wil je openen? Wanneer kun je starten met je opleiding ‘suikeren’?

We helpen je met het maken van je eigen bedrijfsplan. Ook ondersteunen we je met informatie, wanneer je een crediet-aanvraag moet doen bij een bank of financiele instelling.

Derde fase: Franchise contract & opening

Het franchise contract pluizen we samen uit: dit vormt de basis van onze samenwerking. Alle vragen die je hierover hebt, beantwoorden we, helder en transparant.

In deze fase ben je ook al volop aan het oefenen met suikeren. Je kunt meelopen in de bestaande salons, leren van de dagelijkse praktijk in de salon.

Ondertussen vinden we samen de locatie waar jij je salon gaat vestigen. We maken samen plannen voor de verbouwing en de opening.

Wij van Be Silk zorgen ervoor dat onze website wordt aangepast en dat alle bedrijfssystemen ingericht worden voor jouw nieuwe vestiging. Zo kunnen klanten al online een afspraak inplannen, zodat je agenda lekker vol loopt.

 

FAQ

Frequently Asked Questions

Hoe lang duurt het voordat ik open kan?

Dat is van veel factoren afhankelijk: je moet leren suikeren, je moet een goede locatie hebben, je moet je financiering rond hebben. Een goede voorbereiding vraagt minstens 4 maanden.

Hoeveel geld heb ik nodig om een salon te openen in een franchise?

Je hebt minimaal €40.000 nodig om te starten. Dat geld heb je nodig om in ieder geval het eerste jaar de huur en huurgarantie te betalen, de verbouwing en inrichting van je bedrijfspand, en entree-fee voor Be Silk. Ook moet je er rekening mee houden dat je in het eerste jaar nog niet veel inkomsten hebt uit je salon.

Waaraan moet een bedrijfspand voor Be Silk aan voldoen?

Een pand hoeft niet ‘in de loop’, of op een A1 locatie te liggen. Aan de rand van het centrum, goed bereikbaar met openbaar vervoer, tussen de 80 en 100m2 met een huursom van minder dan €1000 per maand. Dat zijn de belangrijkste eisen.

hoe kom ik aan klanten?

De meeste van onze klanten komen ‘via-via’ (mond op mond reclame) of via internet naar onze salon. De eerste afspraken zullen ‘spontaan’ in je agenda komen, zonder dat jij daar moeite voor hoeft te doen. Wij hebben een online-marketing strategie met google, die we ook inzetten voor jouw nieuwe vestiging. Daarnaast: onze klanten komen nu van heinde en verre naar onze salons (we hebben vaste klanten uit Zuid Limburg, Utrecht, Eindhoven, Zwolle, Castricum, London, Brussel, Curacao, Abu Dabi, Zuid-Afrika…). Die zijn blij als ze dichter bij huis terecht kunnen!

Laten jullie franchise nemers tegen elkaar concurreren?

Nee, dat doen we nadrukkelijk niet. Wanneer jij onze franchise ondernemer bent in bijvoorbeeld Utrecht, dan komt er geen andere vestiging van Be Silk in Utrecht. Wel kun je ervoor kiezen om zelf een tweede vestiging te openen in Utrecht: Utrecht is ‘jouw stad’, dus maak je ambities waar!

Kan ik ook andere behandelingen aanbieden, bijvoorbeeld massage?

Nee. Onze klanten kiezen voor ons, omdat wij gespecialiseerd zijn in suikeren. Daar zijn we heel goed in, omdat we niets anders doen. Het gaat bij ons echt alleen maar over ontharen. Daar zijn we druk genoeg mee!

Kan ik met de Be Silk producten werken?

Dat is nu juist het idee van een franchise! Door onze eigen productie en een gezamenlijke inkoop van producten, kunnen we gezamenlijk voordeel genieten. Op deze producten krijg jij als franchise bij inkoop een korting van 30%. Bovendien krijg je van alles wat wij verkopen in onze webshop een fee van 30% over de sales van de klanten die uit jouw regio gekocht hebben. Daar hoef je niets voor te doen.

Is dit een harde of een zachte franchise?

Ons concept is een harde franchise. Bij elke vestiging van Be Silk gelden dezelfde prijzen, wordt met dezelfde producten gewerkt en krijgen klanten dezelfde kwaliteit en service. Het concept is bewezen sterk en garandeert een mooi solide bedrijf.

Je zult in de dagelijke praktijk merken, dat klanten uiteindelijk voor jou naar jouw salon komen. Deze klantwaardering is helemaal voor jou!

Vertel!

Be Silk

busserstraat 17

5768 CT  meijel

info@besilk.nl

%d bloggers liken dit: