Case Study

Een dag uit het leven van een franchise

Wat doe je de hele dag? Hoe ziet zo’n dag eruit? Waar ben je allemaal mee bezig? Concreet en praktische informatie.

’s ochtends

We beginnen in de salon 

’s Ochtends wandel je je eigen salon in, meestal ergens rond 9 uur. 10 uur of 8 uur kan ook: je bent ondernemer, je bepaalt je eigen werktijden. Wat werkt goed voor jou?

De schoonmaakster is net klaar, het ruikt allemaal fris en schoon. Misschien heb je nog even tijd voor een kopje koffie met haar.

Je kijkt naar welke afspraken er in de agenda staan, controleert of je werkplek klaar is om je eerste klant te ontvangen. De suiker staat klaar, je hebt je werkoutfit aan (we dragen ofwel jurkjes van Ladress, of witte ‘doktersjasjes’ over onze normale kleding heen) dus de dag kan beginnen.

 

Details

Sugaring verveelt nooit

De suiker uitdaging

De techniek om te ontharen met suiker is een lastige. Het is echt iets wat je ‘in je vingers’ moet krijgen. Pas na veel oefenen lukt het. Het is net als het leren bespelen van een muziekinstrument, of het leren van een nieuwe sport: door heel veel oefenen wordt je beter, sneller, werk je zorgvuldiger. Daardoor blijft het een uitdaging. Zelfs als je al jaren werkt als suikerspecialiste, zie je toch nog steeds verbetering in je kwaliteit van werken. Dat maakt het werk tot een blijvende uitdaging.

Gesprekken met de klanten

Niets is zo leuk als de gesprekken die je voert met klanten. Omdat zij zichzelf letterlijk bloot geven, geven ze zichzelf ook figuurlijk, in een gesprek, sneller bloot. De meest bijzondere gesprekken ontspinnen zich tijdens een Brazilian wax. Hoe cool is het om bij een klant mee te maken hoe ze studeert, afstudeert, verliefd wordt, gaat trouwen, zwanger raakt… De persoonlijke aandacht die je aan klanten kunt geven, maakt het werk betekenisvol. 

Testimonial

“Ik weet niet wat ik het leukste vind. Het suikeren zelf, of juist het contact met klanten. De combinatie is gewoon top.”

Miriam Meester, eigenaar Be Silk

’s middags

Werken met collegae

Je salon groeit, je klantenaantallen groeien. Wanneer je je agenda verder open zet, vult deze zich met meer en meer afspraken. Dat kun je niet alleen. En hoe leuk is het om je eigen team samen te stellen!

Wij van Be Silk boffen: meiden komen spontaan naar ons toe om te solliciteren: ze willen maar wat graag bij ons werken. Het is gezellig, leuk werk en het betaalt goed (in verhouding tot horeca of schoonheidsspecialiste). 

Dus op een werkdag komen je werkneemsters binnen om aan de slag te gaan. Tussendoor is er haast geen tijd om met elkaar te kletsen, maar we zoeken wel momenten om even bij te praten. 

Je bepaalt natuurlijk je eigen agenda. Dus je kunt gerust overdag even wat administratieve dingen doen, je Be Silk Instagram of Facebook bijwerken voor jouw vestiging.

Af en toe check je de telefoondienst: we nemen niet zelf de telefoon op, maar hebben dit uitbesteed. Van elk telefoontje dat binnen komt, krijg je een mailtje. Zo weet je precies wie je terug moet bellen, of wat al afgehandeld is. 

Werken om te leven

Sommige mensen leven om te werken. Dat kan, dat mag. We maken allemaal onze eigen keuzes. Maar wij werken om te leven.

Natuurlijk zijn we super ambitieus. En ons eigen bedrijf is ons eigen kindje. Daar zijn we super trots op en we werken heel graag.

Wij hebben geen duidelijke grens tussen prive en werk, het loopt door elkaar heen. Maar als ondernemer maak ik ook tijd vrij om bijvoorbeeld een wandeling te maken met mijn zoon. Ik bepaal het zelf. Zonder schuldgevoel. Zonder gevoel van tekort schieten. Ik hoef niemand verantwoording af te leggen, behalve mij zelf.

Dat is voor mij de ultieme vrijheid van het ondernemerschap.

Vertel!

Be Silk

Busserstraat 17

5768 CT  Meijel

info@besilk.nl

%d bloggers liken dit: